Mira Klintrot

Coach, chefshandledare och managementkonsult

Kompetensområden

Mira Klintrot är en mycket erfaren seniorkonsult och har som sådan arbetat i exekutiva roller som affärsområdeschef, VD och moderator för workshops. Hennes erfarenhet som Managementkonsult i kombination med erfarenhet från verksamhetsstyrning gör Mira till en utmärkt konsult i företag som står inför förändringar. Hennes personliga erfarenhet som VD och chef har gjort henne till en mycket skicklig ledare, kommunikatör och strateg. Hennes erfarenhet genom åren har gett henne en mycket god förståelse för verksamhetsutveckling. Mira Klintrot är också känd för att ha förmågan att entusiasmera och motivera människor i en organisation.

Mira Klintrot coachar på executive nivå och har en speciell talang för att utveckla givande relationer och skapa entusiasm och engagemang. Med de metoder hon använder, som bygger på hennes bakgrund i tillämpad beteendevetenskap (OBM) och hennes drivkraft att nå resultat, hjälper hon metodiskt sina kunder att uppnå affärsresultat samt nå personliga ledarskapsmål.

Genom sin karriär har Mira coachat mer än 500 ledare i en mängd olika branscher, bland annat inom läkemedel, konsumentprodukter, IT, reklam, apotek och försäkringsbolag.

 

Miras specialiteter inkluderar:

•    Executive Coaching

•    Organisational Behaviour Management

•    Ledningsgruppsutveckling

•    Ledarskapsutbildning

•    Förändringsledning

Professionell förmåga

 

Följande är ett litet urval av Miras yrkesmässiga framgång:

•    Mira har framgångsrikt lett personalen på en svensk bildbyrå, Bildhuset AB, vilket resulterade i ett väsentligt förstärkt varumärke och en betydande förbättring av försäljningssiffrorna. Hon genomförde också smidigt försäljningen av bildbyrån till en väsentligt större ny ägare, Pressens Bild AB (senare Scanpix AB).

•    För Posten AB, hjälpte Mira till att avsevärt öka effektiviteten av sortering i postterminalen genom att hjälpa ledningsgruppen och första linjens chefer att identifiera nyckelbeteenden, utbilda dem i OBM (konsekvensstyrt ledarskap) samt coacha och stötta dem igenom förändringsarbetet som det nya arbetssättet innebar.

•    Mira och hennes affärspartner har designat och utvecklat ett sex månaders ledarskapsprogram för ledare på executive nivå. Tillsammans har de skrivit även en bok, "OBM - Ledarskapets psykologi", som riktar sig mot ledare på executive nivå.

•    De har också utformat ett ledarskapsprogram baserat på boken.

•    Mira har också gett stöd åt 65 st av första linjens chefer och deras ledningsgrupp i ett världsomspännande IT-företag samt utbildat dem i ledarskap enligt OBM principer. Detta har hon också gjort med andra ledare och ledningsgrupper på ytterligare teknikföretag.

•    Hon har stöttat ett antal ledare igenom förändringsarbete, däribland läkemedelsföretag i Sverige, Norge och Belgien, samt liknande arbete för ett internationellt väganläggningsföretag i Sverige.

•    För en av de nya apotekskedjorna har Mira arbetat som förändringsledare och genom chefsstöd till apotekschefer, regionchefer samt VD genomfört ett kulturförändringsarbete som ledde till ökad omsättning.

•    Mira har också agerat VD/mentor för VD på deltid för entreprenörsföretag.

 

Förutom ovannämnda kompetenser är också Mira en flitigt anlitad och uppskattad föreläsare.

 

Mira är också certifierad inom Belbin Team Skills, IPS Lead och GDQ.

Utbildning och bakgrund

Mira har en B.Sc. i biokemi vid Karolinska Institutet i Solna, Sverige. Sedan 2002 driver hon framgångsrikt företaget Klintrot Executive Coaching AB med inriktning mot beteendevetenskap. Hon har genomgått utbildningsprogram inom olika områden, bland annat executive coaching, business writing, counsellar selling, presentationsteknik, ett antal ledarskapskurser både i Sverige och utomlands, specialistutbildning för psykologer inom OBM och hon är certifierad för Belbin Team Skills, IPS Lead 360 samt GDQ (S. Wheelan).

Mira talar flytande svenska, engelska, norska och danska och, till viss del, tyska.

Copyright © Klintrot Executive Coaching AB 2013. All Rights Reserved · Design, Linearis